Hitta dina favoritfilmer och sport i en djungel av streamingtjänster

Av Pontus sep 15, 2021

Idag när filmer, serier och andra program finns överallt online är det också viktigt att kunna välja just de tjänsterna och programmen som du gillar. Med tanke på hur många olika typer av tjänster det finns kan det vara bra att få lite guidning i denna djungel. För den som är intresserad av en viss typ av genre eller viss typ av film finns det ofta specifika streamingtjänster att använda sig av. Källa till featured image: Unsplash

James Bond-filmerna som alla bör se

För den som är en stor fantast av James Bond finns det möjlighet att se alla dessa på ett ställe. Om några veckor släpps den nya rullen No Time To Die och därför kanske det är dags att kolla igenom alla de lite äldre rullarna. På det sättet får du lite koll på hur karaktären James Bond har utvecklats genom årtiondena och du kan också få lite koll på vilken av de filmerna som du själv tycker är bäst. Sean Connery är kanske den som är mest känd då han spelade Bond i de första fem filmerna. Från den första Agent 007 med rätt att döda (Dr No på engelska) till Man lever bara två gånger (You Only Live Twice) år 1967. Efter Connery har vi sett både Roger Moore och Pierce Brosnan för att i de senaste filmerna ha varit Daniel Craig som har spelat Bond.  

Kolla på dina favoritklassiker direkt på Cultpix

För den som kanske är lite mer intresserad av äldre filmer och filmer som kanske inte har släppts under 2000-talet finns nu räddningen. Tjänsten kallas för Cultpix och där kan du ser en uppsjö av kultfilmer från världens alla hörn. Det är en global tjänst där du till en början måste signa upp med din mailadress för att kunna få tillgång till sidan. Att registrera sig kostar cirka 500 kronor om året, ett förhållandevis lågt pris för att ha den här typen av filmer. Här hittar du allt inom den klassiska genren, slasher rullar och gamla västernfilmer. Något som många idag tycker har saknats när det kommer till streaming. De allra flesta tjänster idag fokuserar på nya filmer och har även egna produktioner som de släpper titt som tätt.


– “Det har funnits en lucka i streamingmarknaden där äldre genrefilm inte passar mainstream-plattformernas profil. Vårt mål är att ge kultfilmsfans ett hem där de kan hitta sina favoritfilm”, säger medgrundaren Patrick von Sychowski.

Streamingtjänsten för både sport och film

Precis som för film finns det många sidor där en bra skärm och en bra dator och maskin kan vara bra för att kunna göra sina ärenden. Precis som med film finns det många streamingtjänster som erbjuder sport av alla dess slag. På bet365 hittar du alla sporter och all typ av betting du kan tänka dig. Här hittar du bland annat ett odds för att AIK ska vinna hela Allsvenskan på 5.00.

Bildkälla: Unsplash

Både sport och film är något som de allra flesta vill följa och titta på. Vare sig det är aktivt eller något man har på i bakgrunden. Med tanke på att det finns så många olika tjänster idag kan det vara mer än värt att kolla upp vilka tjänster som passar just dig och dina intressen. Det kan dock komma att betyda att du får prenumerera på flera olika samtidigt. Men det blir ju bara mer nöje för dig.

By Pontus

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *