Sportfilmer för hela familjen

Av Pontus jun 17, 2021

Sportfilmer för hela familjen

Man behöver inte sitta och vänta på specifika matchdagar, eller på att säsongerna ska börja igen, för att njuta av sport. Det går nämligen att stilla sportintresset med film. 

Det finns massor av filmer som har fokuserar på just sport. Några följer kända idrottsprofiler och porträtterar deras väg till toppen medans andra innehåller populära tecknade figurer. I några filmer finns det till och med fyrbenta spelare i lagen. 

 

Två godbitar från sportkategorin

Skruva den som Beckham

Fotboll är en av världens största sporter och en av de mest hyllade fotbollsfilmerna är Skruva den som Beckham. Enligt Svensk Filmdatabas kom den ut 2002 men den är lika aktuell idag.

I filmen följer vi Jess Bhamra, som drömmer om att spela fotboll i den amerikanska damligan och hennes stora idol är David Beckham. Hennes familj har däremot andra planer och vill att hon ska utbilda sig på universitet innan hon gifter sig. Två världar krockar i den här härliga ”feel-good” filmen, som bland annat blev Keira Knightleys genombrott. 

 

Air bud – Vilken lirare 

Det här är en film för alla som gillar hundar och basket. Filmen handlar om en kille som har flyttat till en ny stad och inte riktigt kommit till rätta. Plötsligt träffar han en hund som inte bara visar sig vara lika ensam men som också gillar att spela basket – något de båda har gemensamt.  

Air bud är den första filmen i en filmserie som kom att bli känd som ”Air Buddies”. I uppföljare och spin-offs kan man följa flera golden retrievers när de spelar allt ifrån fotboll och baseboll till flera andra sporter. Andra hyllade ”Air Buddies”-filmer är ”Air Bud räddar spelet” och ”Air Bud – Fotbollsfarsan”.  

Nya filmer 2021

Sportfilmstemat är högst aktuellt och det förväntas komma fler filmer under året. Två av de största väntas bli: 

 

Jag är Zlatan Ibrahimovic

Alla som gillar fotboll och framför allt Zlatan Ibrahimovic har något att se fram emot i höst. Boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”, som kom 2011, kommer att bli film. Med regi av Jens Sjögren kommer vi att få följa Zlatan från Rosengård till Malmö FF och vidare till världen. 

Zlatan kommer att spelas av flera skådespelare. En av dem är Granit Rushiti som också har spelat i Malmö FF. Det skånska fotbollslaget är ett av Sveriges mest segerrika. Totalt har de vunnit 21 SM-guld. Enligt bet365 sport och betting nyheter är oddset att de återigen vinner Allsvenskan 1.57.

Det har inte satts något premiärdatum för när filmen om Zlatan kommer men den förväntas däremot att visas på bio under hösten. 

 

Space Jam 2

Basketfans, och de som gillar Looney Tunes, har också något att se fram emot i år. LeBron James tar över efter Michael Jordan och är med i filmen Space Jam: A New Legacy. I uppföljaren till Space Jam från 1997 kommer LeBron tillsammans med Loony Tunes-gänget, som bland annat innehåller Snurre Sprätt, att mötas för att spela basket i den märkliga, och högteknologiska, världen Serververse.

Filmen har premiär i sommar och MovieZine har trailern redo.

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTheSourceMagazine%2Fphotos%2Fa.478030730075%2F10165282196765076%2F%3Ftype%3D3&show_text=false&width=500″ width=”500″ height=”498″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

 Det finns mängder med sportfilmer som passar hela familjen och de flesta filmer finns tillgängliga att både streama, hyra och köpa.

By Pontus

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *